FDJ presenterar kampanjen ”Spelarens regler” för säkrare spelande

Francaise des Jeux (FDJ) har presenterat sin nya informationskampanj skapad av Havas Paris för att främja ett mer hållbart spelande.

Den nya kampanjen består av ny information om ansvarsfullt spelande och fritidsspelande för att förebygga skador.

Kampanjen släpptes i början av april och består av fyra filmer på 30 sekunder som betonar vikten av att spelarna känner till och respekterar spelreglerna.

Sändningen lyfter fram åldersgränsen (över 18 år), främjar att man sätter gränser när man spelar och använder de verktyg som koncernen tillhandahåller för att övervaka spelandet.

FDJ:s verktyg omfattar ”Playscan”, som informerar spelarna om risknivån i deras spelande, moderatorer för onlinespel som gör det möjligt för spelarna att sätta egna ekonomiska och tidsmässiga gränser, broschyrer och självbedömningstester.

Varje film har en humoristisk ton och förmedlar budskapet att fel begås av deltagarna om reglerna ignoreras inom idrotten. Klippen inkluderar ett spel dart som spelas med ett spjut, bowling som spelas med en bowlingboll, schack där båda spelarna rör sig samtidigt och scrabble där ordet ”xytoplaf” läggs ner.

Sedan 2012 har koncernen behållit den certifiering för ansvarsfullt spelande som tillhandahålls av European Lotteries Association- vilket gör den till den ledande franska aktören inom ansvarsfullt spelande.

Denna nyhet kommer efter att tillsynsmyndigheten ANJ genomfört sin årliga översyn av marknadsföringen, med särskilt fokus på monopolföretag som FDJ, som enligt ANJ borde hålla en högre standard.

ANJ fann två punkter där FDJ:s politik var problematisk. För det första konstaterades det att förekomsten av dess annonser ”i vissa avseenden kan anses överskrida vad som krävs för att uppnå kanaliseringsmålet”.

ANJ påpekade dessutom att vissa av FDJ:s annonser ”betonar … fantastiska vinster”.

2021 hade varit ett framgångsrikt år för FDJ, som hade registrerat intäkter på 2,26 miljarder euro (1,90 miljarder pund/ 2,57 miljarder dollar) för 2021, vilket innebar en ökning med 17,5 % jämfört med 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *